söndag, september 19, 2010

Höststyling av barnens gillestuga...

Vi har en sån där gillestuga! För mig är ordet gilleststuga ett skällsord!
Det är inget man önskar sig, heller inget man gärna går ner och sätter sig i...

Våra barn har fått gillestugan som sitt eget rum. Rum för tv, tv-spel och lego.
Då ska det givetvis inredas i deras smak och tycke. Själv gillar jag ju gammal stil, men det kan vi ha i övriga delar av vårt hus.

Det blev nya panellängder, kuddar och filtar. Det är belysning bakom panellängderna.

Litet, litet fönster hör till en gammal gillestuga...
Vi målade om all panel för flera år sen. Det var mörkbrunt förut! Men med vit panel blir det ju riktigt fräscht!

Tapeten ångrade jag samma dag den kom upp! Men vad jag däremot är mycket nöjd med, så är det belysningen runtom hela rummet. Vi ska tapetsera om. Jag måste bara övertyga maken först!

Elementskyddet är himla fint också. Man kan dessutom sätta fina saker på det!

Ha det gôtt!

Kram Annika.

tisdag, september 07, 2010

Skördetid...

Höst är skördetid.
Jag har 3 sorters äpplen på ett av mina äppelträd.

Lingonen är inte riktigt mogna, men passar utmärkt i grytor, såser och efterrätter. Jag fryser dem som de är och tar upp efter behov.

I min familj älskar vi förrätter, tapas och annat plock! Det här är en snabb förrätt som ger mersmak. Enkelt med rostbröd, caviar, creme fraiche & rödlök. Liten sallad brevid.

Kosa er nu i höstmyset och tänd mååånga ljus!

Ha det gôtt!

Kram Annika.

lördag, september 04, 2010

Sardinien, Korsika & god mat!

Tillbaka efter en härlig semesterresa!
Sardinien och en dagstur till Korsika hann vi med.

Lugna dagar med god mat, bad i havet och i poolen.

Lite nattvickning på balkongen.
Parmesan, oliver, lufttorkad skinka, tomater, mozarella & basilika mm...

Det här är en trappuppgång på Korsika.
Folk bodde där uppe...

Maten vi åt på Korsika. Lasagne, aubergine med tomatröra, skinkor, korvar & ost... Mums!

Kalkstensklippa på Korsika.

Åt min första italienska pizza, fast det var andra gången jag var i Italien. Konstaterar att pizza ska bara ätas i Italien! Den här har bresaola, ruccola och parmesan.
För övrigt åt vi väldigt mycket musslor, fisk och annat gott!
Ha det gôtt!
Kram Annika.